18 Aralık 2013 Çarşamba

Dupduru bir cilt istiyorum!

Berrak cilt hepimizin hayalidir değil mi? Biraz genetik şansım sayesinde sivilce,akne gibi problemlerim olmadı sayılır. Şimdi böyle konuştum ya yarın sabah çenemde koca bir sivilce ile uyanacağım ihtimalini oldukça güçlendirdim o da ayrı bir mesele.

Güzel ve sağlıklı bir cilt için gereken şeyleri bir araya getirip listelemeye çalıştım. Her tür cilt tipine sahip olan kişilerin uygulaması gereken maddeler bunlar. 

1.Cildinizi temiz tutun. Kimimiz yatmadan önce makyajını silmeye üşeniyor ki bunu ara sıra yapanlardan biri benim. Cildimize sürdüğümüz fondöten, pudra ,kapatıcı gibi kozmetikler gözenekleri tamamen kapatıyor ve cildin nefes almasını engelliyor. Bunun için her gece yatmadan önce cildimizi temizlemeye özen gösterelim. Ayrıca kullandığımız kozmetiklerin kalitesi de oldukça önemli.
          Peki makyajımızı nasıl temizlemeliyiz?
    • İster jel, ister köpük temizleyici olsun ilk olarak alnımızdan başlayalım. Alnımızın ortasından başlayarak önce sağa sonra sola doğru parmaklarınızla hafifçe masaj yaparak gezdirin. Sağa sola yukarı aşağı gezdirerek alnımızın güzelce temizlendiğinden emin oluyoruz.
    • Göz kısmına gelince daha dikkatli olmalıyız. Yüzük parmağımıza doladığımız pamuğa özel göz makyajı temizleyicisinden damlatıp göz kapağımızı içten dışa çok bastırmadan nazikçe temizliyoruz.
    • Sıra diğer kalan alanlara geldi. Bu alanları da parmak uçlarımızla daireler çizerek aşağıdan yukarıya doğru gerçekleştiriyoruz.Böylece cildimizdeki yağ, kir ,bakterilerden kurtuluyoruz.
        

        2.Nemlendirmek çok önemli. Cildimizi temizledikten sonra nemlendirici kullanmak şart. Yaş aldıkça özellikle 20li yaşlardan sonra ortaya çıkan hafif kırışıklıkların sebebi kuru cildimiz. Düzenli olarak sürdüğümüz nemlendirici cildimizi her zaman taze tutuyor.

      3.Su için! İlk postta suyun öneminden bahsetmiştim.Vücudumuzun %70i su olduğu için cildimizin de hayat kaynağı sudur. Günde 1,5-2lt su içmek kırış kırış olmamızı ve pul pul dökülmemizi engeller.

      4.Uykuya dikkat edelim. Göz altı torbalarından korunmak için en az 6-7 saat uyumamız gerekiyor. Ayrıca yatış pozisyonumuz da oldukça önemli.Yüzüstü yatış pozisyonunda dolaşım engellendiği için kırışıklar derinleştiği için yüzün yastığa temas etmediği pozisyonları tercih etmeliyiz.

      5.Sağlıklı besinler tüketelim. Doğal,işlenmemiş ve uygun pişirilmiş gıdalar mesela  koyu yeşil yapraklı sebzeler,kırmızı renkli meyveler,az yağlı hayvansal besinler (hindi eti, balık gibi),E ve C vitamini içeren sebze, meyve ve yağlı tohumlar,taze sıkılmış kırmızı greyfurt suyu, domates suyu,lif (posa)  içeriği yüksek sebzeler (lahana,karnabahar gibi)yağlı tohumlar. (çörek otu,ceviz, keten tohumu gibi) cilde dost gıdalardır.

      6.Sigaradan uzak duralım.Sigara ciltteki bütün kılcal damarların daralmasına neden olur. Böylece oksijen ve diğer besin maddeleri dokulara yeterince taşınamaz. Tüm bunlar kırışıklıkları artırır ve cildin yapısını sertleştirir. Sürekli sigara içen kişilerin üst dudak etrafındaki çizgilerde de derinleşme meydana gelir. Ayrıca cildimizde mat bir görünüme sebep olur.

      7.Bilinçsizce güneşlenmeyelim. Bilinçsizce güneşlenme ciltte erken yaşlanmaya, kırışıklığa, kuruluğa ve lekelere neden olur.Bu yüzden güneş kremi kullanmaya ve şapka takmaya dikkat edelim.

      8.Düzenli egzersiz yapalım. Egzersiz dolaşımı arttırarak, cildin elastikiyetini sağlar.Kırışıklıkları engeller.

      9.Stresten uzak duralım. Böylece yüzümüze yerleşen stresli üzgün ifademiz zamanla oturup kırışıklıklara dönüşmeyecek, ışıl ışıl gülen gözlerimiz bizi gencecik gösterecektir.

      10.Özel bakımları ihmal etmeyelim. Peeling,maske ve bazı uygulamalar cildimizi canlandıracaktır.Bu bakımlar hakkında yazımı daha sonra yayınlayacağım.

      Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Görüşmek üzere..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder